Покривен прозорец со голема површина – енергетска ефикасност и флексибилност на дизајнот

Добрата основна изолација, сигурното заптивање и атрактивниот дизајн му овозможуваат на покривниот прозорец Schüco AWS 57 RO сеопфатна предност.

Интеграцијата во автоматизацијата на зградата е тестирана, докажана е безбедноста на системот во софистицирани покривни застаклувања со класичните фасади на Schüco , додадените конструкции на Schüco или во комбинација со зимни градини Schüco.

Во зависност од варијантата на дизајнот, можни се различни опции за застаклување, на пример, специјални изолирани стакла, стакла за чекорење, а исто така и заштита од сонце инсталирана меѓу стаклата.

Ве молиме, прашајте нè за големи димензии, во зависност од товарот, можни се специјални изданија!

Мулти-функционални апликации за заштита од пожар и чад за 60 минути отпорност на пожар

Докажаниот систем за врати Schüco ADS 80 FR 60 (Fire Resistant) со основна длабочина од 80 mm се базира на високо стабилни шупливи профили со 5 комори. Погоден е за употреба како елемент за врата или ѕид за заштита од пожар во класа на отпорност на пожар EI60 (T60, F60)

За дополнителни барања во однос на безбедноста на зградата и автоматизацијата, високо стабилните алуминиумски системи за заштита од пожар и чад може да се надградат до мулти-функционални врати. Опсегот на апликации опфаќа сè, од заштита од провала и паник функција до оптимизирано намалување на звукот и контрола на пристапот.

Доказите за издржливоста и стабилноста на системот при секојдневна употреба се дадени со сертификати за отпорност на повторено отворање и затворање во согласност со EN 12400 класа 8 со 1 милион циклуси и највисока класа 4 при тестирање на вандализам во согласност со EN 1192.

Вратите и фиксното застаклување се одобрени и сертифицирани за употреба во затворени простории и на отворено во согласност со стандардите DIN и EN.

Конструкции за врати и ѕидови за мулти-функционална употреба за заштита од пожар и чад 

Докажаниот систем на врати Schüco ADS 80 FR 30 (Fire Resistant) со основна длабочина од 80 mm, кој се базира на високо стабилните шупливи профили со 5 комори, има импресивна разноврсност во однос на примената, функцијата и дизајнот.

За дополнителни барања за безбедност на градбата и автоматизацијата, високо стабилните алуминиумски системи за апликации за заштита од пожар и чад може да се надградат до мулти-функционални врати. Опсегот на апликации опфаќа сè, од заштита од провала и паник функција до оптимизирано намалување на звукот и безбедносно вчитување на бариера надвор и внатре преку контроли за пристап, со интегрирани компоненти за евакуација од системот за контрола на врати Schüco.

Целосно застаклени решенија од подот до таванот и врати со обратно отворање обезбедуваат зголемена слобода на архитектонскиот дизајн.

Доказите за издржливоста и стабилноста на системот при секојдневна употреба се дадени со сертификати за отпорност на повторено отворање и затворање во согласност со EN 12400 класа 8 со 1 милион циклуси и највисока класа 4 при тестирање на вандализам во согласност со EN 1192.

Вратите и фиксното застаклување се одобрени и сертифицирани за употреба во затворени простории и на отворено во согласност со стандардите DIN и EN.

Еден систем за многу употреби

Со основна длабочина од 70 mm, серијата за врати и фиксно застаклување Janisol C4 EI60 нуди безбедносни карактеристики на системот за противпожарна заштита за најсилните барања во комбинација со софистициран, тенок дизајн.

Овие иновативни противпожарни врати ги подобруваат барањата поврзани со безбедноста и обезбедуваат лесна инсталација со кабелските канали испорачани стандардно во профилот Janisol C4.