Заштита од сонце

Schüco ALB фиксниСписок на производи

Опис
Предности

Schüco ALB rigid (Aluminium Louvre Blades) – Заштита од погледи и сонце

Schüco ALB rigid е заштита од сонце за прозорци и фасади во домови и трговски објекти. Постојат два вида ламели: шупливи профили и сплескани. Големите ламели со ширина од 105 до 690 мм се издржливи. Ламелите можат да бидат поставени хоризонтално или вертикално. Наклонот на ламелата е диктиран од формата на рамката. Со широк асортиман на ламели и методи на прицврстување, Schüco ALB rigid нуди заштита од прегревање со оптимално внесување на светлина.

Заштита од сонце независна од ветер со големи фиксни ламели

Може да се користи хоризонтално или вертикално

Видови ламели: Шупливи или сплескани профили со широчина од 105 mm до 690 mm

Слободно избирање на наклон на ламелата

Површини анодизирани во Schüco Finish или обоени

Едноставна инсталација


Техничка информација

Продукт
Заштита од сонце
Материјал
Алуминиум
Функција
Зголемена звучна изолација (повеќе од 40db), Стабилност на ветер повеќе од 10m/s
Дизајн
Пасивен
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Клучни параметри
Бојадисување во прав: Сите варијации; Анодизација: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Изглед на нерѓосувачки челик: сите варијации
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco Sun Shading Systems
Download
Schüco Large Louvre Blades ALB-passive
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ