Отпорност на експлозија во комбинација со сите предности на стандардните системи на врати на Schüco

Отпорниот на експлозија систем Schüco ADS 90 XR (Explosion Resistant), кој е тестиран на воздушна експлозија во согласност со ISO 16933, комбинира висока безбедност со модерна архитектура. Концептот на системот овозможува решенија за врати со единечни и двојни крилја дизајнирани со својства отпорни на експлозија.

Конструкциите на алуминиумските врати се соодветни за широк спектар на апликации. Ова вклучува воени барања, како и области со висока безбедност, како што се петрохемиски централи, банки и амбасади.

Дизајнот отпорен на експлозија ги исполнува сите барања на нормалните врати во однос на топлинската изолација, намалувањето на звукот и временската цврстина и визуелно не се разликува од стандардните врати на Schüco.

Друга придобивка на системот е широкиот опсег на инсталациони позиции: може да се изградат единици за фиксни ѕидови, како и комбинации со системи за фасада Schüco отпорни на експлозија.

Од безбедносни причини, производителите бараат специјално одобрување да го произведат овој систем.