Сигурносни системи, Системи за врати

Schüco ADS 90 XR Список на производи

Опис
Предности

Отпорност на експлозија во комбинација со сите предности на стандардните системи на врати на Schüco

Отпорниот на експлозија систем Schüco ADS 90 XR (Explosion Resistant), кој е тестиран на воздушна експлозија во согласност со ISO 16933, комбинира висока безбедност со модерна архитектура. Концептот на системот овозможува решенија за врати со единечни и двојни крилја дизајнирани со својства отпорни на експлозија.

Конструкциите на алуминиумските врати се соодветни за широк спектар на апликации. Ова вклучува воени барања, како и области со висока безбедност, како што се петрохемиски централи, банки и амбасади.

Дизајнот отпорен на експлозија ги исполнува сите барања на нормалните врати во однос на топлинската изолација, намалувањето на звукот и временската цврстина и визуелно не се разликува од стандардните врати на Schüco.

Друга придобивка на системот е широкиот опсег на инсталациони позиции: може да се изградат единици за фиксни ѕидови, како и комбинации со системи за фасада Schüco отпорни на експлозија.

Од безбедносни причини, производителите бараат специјално одобрување да го произведат овој систем.

  • Систем на врата тестиран во согласност со ISO 16933 со класификација EXV 19 (ниво на опасност Е „мала опасност“)
  • Проширена област на примена врз основа на можни пресметки
  • Одобрување на системот во согласност со EN 14351-1 на располагање
  • Комбинација со фасадни системи Schüco отпорни на експлозија по желба.
  • Опционално може да се конструира со функција за паника: еднокрилни врати во комбинација со заклучување Schüco SafeMatic, двокрилни врати со специјално заклучување Schüco
  • Од безбедносни причини, од производителите се бара посебно одобрување за конструирање на овој систем.

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
90
Мин. лицева широчина во mm
161
Макс. височина на крилото во mm
2563
Макс. широчина на крилото во mm
2686
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
38
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC3
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ