Заштита од сонце

Schüco ALB лизгачкиСписок на производи

Опис
Предности

Ефикасна, високо отпорна на ветер заштита од сонце и засенчување на прозорци и фасади во станбени и комерцијални објекти

Системот за лизгачка ролетна Schüco ALB обезбедува идеална заштита од сонце за прозорци и фасади во станбени и комерцијални згради благодарение на тенката геометрија на ламелите со оптимална транспарентност кон надвор и неговата исклучително висока стабилност на ветер. Лизгачките единици може да се инсталираат со три различни типа на ламели. Системскиот опсег нуди индивидуални решенија за најразновидните побарувања. Спектарот опфаќа системи со еден отвор за проветрување, со една шина, па се до инсталации за лизгање на ролетните со повеќе отвори и двојни шини. Со лизгачките единици може да се работи или рачно или електрично, а нивното ракување е импресивно едноставно, тивко и прецизно.

Енергија

Високо ефективното, флексибилно сончево засенчување со различен степен на видливост заштедува на скапи трошоци за климатизација

Дизајн

Три системски полнежи фиксирани во рамката

Лизгачка единица со полнеж од ламели или Schüco CTB дизајн

Лизгачки отвори за проветрување со или без јасен поглед преку нив

Површински обработки анодизирани или обоени со Schüco finish

Автоматизација

Лизгачките ролетни може да се прилагодат електрично или рачно

Моторен погон со изолирање на товарот

Погон со засечен ремен за високо ниво на точност и тивко работење

Различни верзии на контролен систем на располагање

Schüco контролен систем за засенчување за индивидуално конфигурирани контролни стратегии за лизгачки елементи

Безбедност

Инсталациите вклучуваат само конструктивен товар: заштитата од сонце не е ограничена поради сила на ветер

Испробаните и тестирани окови гарантираат најдобра оперативна сигурност


Техничка информација

Продукт
Заштита од сонце
Материјал
Алуминиум
Функција
Моторизација, Контрола, Целосно засенчување, Стабилност на ветер повеќе од 10m/s
Контрола
Рачно управување, Електрично управување, Контрола на светлината
Дизајн
Активен, Лизгачки
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Клучни параметри
Бојадисување во прав: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Изглед на нерѓосувачки челик: сите варијации
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco Sun Shading Systems
Download
Schüco Sliding Shutters ALB
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ