Заштита од сонце

Schüco CTBСписок на производи

Опис
Предности

Системот за заштита од сонце Schüco CTB е првата заштита од сонце високи перформанси целосно интегрирано во фасадата со исклучително висока стабилност на ветер.

Специјалната форма на ламелите ви овозможува максимално засенчување на сонцето и истовремено оптимална транспарентност за поглед кон надвор. Заштитата од сонце Schüco CTB (Concealed Toughened Blind) е надворешно засенчување со исклучително висока стабилност на ветер. Електричната ролетна изработена од алуминиумски профили овозможува поглед кон надвор, притоа обезбедувајќи оптимална заштита од топлина. Анодизираните ламели се достапни во 6 анодизирани бои и овозможуваат континуиран надворешен изглед на елементот. Заради фината геометрија се создава посебен фасаден изглед кој го нагласува дизајнерскиот елемент. Разновидните опции за монтирање и совршената интеграција во системите за прозорци и фасади на Schüco нудат сигурност при планирање од самиот почеток.

Може да се користи како интегрирано решение во фасадните системи Schüco и како претходно монтирано решение пред фасадата Schüco FW 50+ / FW 60+

Може да се користи какододаток кон прозорецот Schüco AWS и лизгачкиот систем ALB 10SF

Заштита од топлина во лето со целосно засенчување од висина на сонце под агол 20 °

Стабилност на ветер до 30 m / s обезбедува заштита од сонце дури и во ветровити сончеви денови и во високи згради

Подобрена прегледност со со профили надворешно конвексни и внатрешно конкавни. Го подобрува погледот однатре кон надвор и го отежнува погледот однадвор кон внатре.

Низок степен на површински сјај спречува отсјај кон внатре и надвор и овозможува заедно со иновативната контура на ламели да се добие многу дифузна дневна светлина


Техничка информација

Продукт
Заштита од сонце
Материјал
Алуминиум
Функција
Моторизација, Контрола, Зголемена звучна изолација (повисока од 40dB), Интегрирана заштита од сонце, Стабилност на ветер повеќе од 10m/s
Контрола
Рачно управување,Електрично управување, Контрола на ветер, Контрола на сонце, Контрола на светлина
Дизајн
Активен
Површина
Анодизација
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco Sun Shading Control Systems
Download
Schüco Sun Shading Systems
Download
Schüco Sun Shading CTB
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ