Прозорски системи

Schüco AWS 65Список на производи

Опис
Предности

Како дел од Schüco AWS системската платформа, термички изолираниот прозорски систем нуди широк опсег од решенија за 65 mm системска длабочина, за задоволување на барањата за обвивка на зградата.

Тој се заснова на функционалните и дизајнерските својства на алуминиумскиот систем: придобивките како што се тесните лицеви ширини и скриените окови се комбинираат во совршено интегрирани компоненти за прозорци со отворање навнатре и нанадвор.

Високото ниво на флексибилност на системот овозможува најразлични намени како единечен прозорец, лентовиден прозорец или вграден елемент во фасада, како и во комбинација со системите на вратите Schüco.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци може да се дизајнира во голем број различни типови на отворање на странична и долна оска, како и комбинација од нив.

Дизајн на прозорец со отворање нанадвор со централна заптивка е исто така достапен како двокрилен прозорец со заштита од провала во согласност со PAS 24.

Како дел од платформата на системот Schüco AWS, системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили, како и голем број варијации на дизајн и дополнителни опции за комбинации со заштита од сонце или системи за вентилација.

Schüco AWS 65 поставува стандарди од гледна точка на флексибилност на планирање и нуди атрактивни прозорски решенија за амбициозна архитектура.

  • Schüco AWS 65 VV (Ventilation Vent) прозорски систем со непроѕирно крило за вентилациска функција – со одлична издржливост на временски услови и звучна изолација дури и во екстремни услови благодарение на изолациона лента.
  • Schüco  AWS 65 RL е соодветен за економични решенија во комбинација со одлична термичка изолација. Со засечените надворешни контури, Schüco AWS 65 RL (Residential Line) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Како блок-прозорец AWS 65 BS ги задоволува високите архитектонски барања со елегантен дизајн и максимална транспарентност.
  • Schüco AWS 65 WF (Window Façade) е алуминиумски прозорец кој ги задоволува највисоките барања за енергетска ефикасност и архитектура, благодарение на исклучителна термичка изолација и многу тесни видливи ширини на профилот.

Добра термичка изолација: Uf вредност околу 2,1 W / (m²K) со лицева ширина од 117 mm

Основен систем на прозорци за стандардни апликации на прозорци

Системска длабочина на профилот од 65мм

Може да се реализираат различни видови отворање, како и француски прозорец, балконска врата и многу други варијанти

Широк спектар на профили и варијанти на дизајн (на пр. Schüco AWS 65 RL, Schüco AWS 65 BS (блок систем))

Исто така, може да се реализира и отворање нанадвор

Компатибилен со системите за врати на Schüco ADS 65


Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
65
Мин. лицева широчина во mm
91
Uf вредност на рамката (≥)
1.9 W/(m²·K)
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
55
Макс. широчина на крилото во mm
1700
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. звучна изолација Rwp
47 dB(A)
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на ветер
Класа C5/B5
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco AWS 65
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ