Системи за врати

Schüco ADS 75 HD.HIСписок на производи

Опис
Предности

Мултифункционално решение за големоформатни комерцијални врати со големи континуирани товари

Алуминиумскиот систем за врати Schüco ADS 75 HD.HI (Heavy Duty High Insulated) комбинира висока трајност со разновидност на функции и атрактивни опции за дизајн – совршен за предизвикот од комерцијални згради со високи барања за сигурност.

Исклучително стабилниот систем Heavy Duty е дизајниран специјално за тешки или преголеми крилја на вратите со големи ширини на отворот и големи континуирани оптоварувања. Како понатамошна придобивка, системот може да се користи и како мултифункционална врата – вклучително и како интеграција во градежни системи за безбедност и автоматизација, на пр. како анти-паник врата во канцелариите и јавните згради, болниците или училиштата.

Заедно со неговите тесни ширини на лицето, разновидните опции за дизајн, зголемената заштита од провала и звучната изолација, системот овозможува флексибилни решенија за врати за различните строги побарувања побарувања за комерцијални конструкциии.

  • Со засечените надворешни контури, системот Schüco ADS 75 HD RL. HI (Residential Line) е најсоодветен за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Со своите заоблени надворешни контури, Schüco ADS 75 HD SL .HI (Soft Line) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Мултифункционална врата што може да се вклучи во системите за автоматизација на зградите
  • Решенија со лесен пристап без барања за водонепропустливост
  • Heavy Duty system: замислен за тешки или преголеми листови на вратите со големи континуирани оптоварувања
  • Мултифункционален: дизајн на двокрила врата со целосен анти-паник систем со автоматско заклучување на Schüco InterLock
  • Зголемена звучна изолација: оптимизиран комфор на корисникот

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
75
Uf вредност на рамката (≥)
2.2 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. широчина на крилото во mm
1400
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
57
Област на употреба
Станбени проекти, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
200 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ