Системи за врати

Schüco ADS 70 HDСписок на производи

Опис
Предности

Основен систем на врати со висока стабилност и привлечен дизајн

Системот на врати Schüco ADS 70 HD (Heavy Duty) создава привлечни дизајнерски карактеристики во секоја фасада со своите големоформатни решенија. Исклучително робусната и издржлива алуминиумска конструкција овозможува големи димензии на крилото – совршени за комерцијални згради со голем број посетители..

Основниот систем за врати Schüco, со основна длабочина од 70 mm, нуди голем степен на слобода на дизајнот и различни опции за планирање на решенија за врати по мерка..

Со своите извонредни конструктивни својства, системот за врати Heavy Duty гарантира максимална безбедност и сигурност дури и при големите оптоварувања искусни во силно користените влезни и излезни области.

  • Со своите заоблени надворешни контури, Schüco ADS 70 HD SL (Soft Line) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Со засечените надворешни контури, системот Schüco ADS 70 HD RL (Residential Line) е најсоодветен за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Употреба на идентични компоненти за различни основни длабочини: намален број на компоненти и поедноставена логистика и складирање
  • Користи компоненти од прозорскиот систем Schüco AWS: ефикасна изработка со ниска цена
  • Компатибилност на системите: може да се интегрираат со фасадните системи Schüco
  • Унифициран оков за различните серии

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
70
Uf вредност на рамката (≥)
2.3 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. широчина на крилото во mm
1400
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
52
Област на употреба
Станбени проекти, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
200 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ