Системи за врати

Schüco ADS 65 HDСписок на производи

Опис
Предности

Високо стабилен систем – оптимизиран за континуирани оптоварувања во комерцијална конструкција

Големоформатните конструкции за врати реализирани со систем за врати Schüco ADS 65 HD (Heavy Duty) создаваат визуелни карактеристики кои на секоја зграда и придаваат посебен карактер. Особено во јавните згради, робусните алуминиумски врати нудат максимална стабилност, дури и со голема употреба и големи ширини на отворање.

Компатибилноста со прозорецот и фасадните системи на Schüco значи дека има широк спектар на можни употреби и дизајни, особено во комерцијална конструкција.

  • Schüco ADS 65 SL е погоден за дизајнерски решенија заедно со одлична топлинска изолација. Системите се одликуваат со многу мала длабочина на конструкцијата. Цврстата конструкција овозможува тавански елементи со тесна лицева ширина и мала основна длабочина. Schüco ADS 65 SL може да се користи и како повеќенаменска врата и интегрирана во автоматизацијата на зградата. Со своите засечени надворешни контури, Schüco ADS 65 SL (Soft Line) е најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.​
  • Schüco Door ADS 65 RL е погоден за економични решенија за влез заедно со одлична топлинска изолација. Со своите закосени надворешни контури, Schüco ADS 65 RL (Residential Line) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен нагласок.
  • Употреба на идентични компоненти за различни основни длабочини: намален број на компоненти и поедноставена логистика и складирање
  • Користи компоненти од прозорскиот систем Schüco AWS: ефикасна изработка со ниска цена
  • Компатибилност на системите: може да се интегрираат со фасадните системи Schüco

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
65
Uf вредност на рамката (≥)
2.9 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. широчина на крилото во mm
1400
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
45
Област на употреба
Станбени проекти, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
200 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ