Балконска врата без бариера

Максимизирање на животната удобност

Балкоска врата со непречен праг

За денес. За утре. За згради со светла иднина.

Зградата без бариери обезбедува предвидливост. Сите елементи без бариери во вашиот дом овозможуваат просторот за живеење да се користи самостојно – главно без никаква помош. Ние ги нудиме вистинските решенија за ова. Покрај решенијата за праг на ниво нула, ова ја вклучува и платформата на системот за прозорци Schüco AWS со иновативни понатамошни достигнувања.

Прозорците Schüco овозможуваат не само лесно да се реализираат многуте предности на конструкциите без бариери, туку и да се исполни DIN стандардот што се однесува на пристапните згради без тешкотии. Стандардот DIN 18040-2 (Изградба на пристапни згради) се однесува на планирање, изведба и опрема без бариери на станови, згради и нивните надворешни простории. Со други зборови, простори за живеење во кои луѓето треба да се чувствуваат пријатно.

Балконските врати без бариери од Schüco се отвораат и затвораат лесно и лесно се преминува низ нив. Создавањето транзиција без бариери помеѓу внатре и надвор, вклучува обезбедување на доволно простор пред вратата и пристап без пречекорување. За да се обезбеди неограничена употреба на инвалидска количка, потребна е чиста димензија на отворање (чиста ширина) од најмалку 900 mm; ако ова не е потребно, тогаш димензијата е 800 mm. Покрај тоа, чистата висина мора да биде најмалку 2050 mm во согласност со DIN 18040-2. Прозорските врати без бариери лесно ги исполнуваат овие параметри со ширина од 1300 mm и максимална висина 2500 mm. Прозорските врати на Schüco направени од алуминиум, исто така, можат да се пофалат со праг на нула ниво без опасност од сопнување, обезбедувајќи непречена транзиција кон вашиот двор или балкон.

Максимизирање на животната удобност

Праг на ниво нула Иновативна леснотија на пристап
20мм праг Лесно решение

Алуминиумски безбариерни балконски врати

Со нас, можете да го дизајнирате вашиот дом да одговара на сите ваши барања, без разлика дали тоа е удобност, безбедност или енергетска ефикасност.

Schüco AWS 75.SI+
  • Schüco AWS 75.SI е термички изолиран алуминиумски прозорец со сеопфатен опсег на решенија. Тој е дел од модуларниот систем Schüco AWS со основна длабочина од 75 mm и се одликува со функцијата, енергетската ефикасност и дизајнот.
  • Уникатна термичка изолација: Uf вредност = 0,92 W / (m2K)
  • Отпорност на провалува до RC 2
  • Минимална лицева ширина од 91 мм
Schüco AWS 90.SI+
  • Прозорските системи Schüco со основна длабочина од 90 mm ги комбинираат придобивките од алуминиум со максимална топлинска изолација за ориентирана кон дизајн, одржлива архитектура.
  • Уникатна термичка изолација: Uf вредност = 0,71 W / (m2K)
  • Отпорност на провала до RC 2
  • Минимална лицева широчина од 99 мм

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе