Врати со лизгање и кип - "PASK" систем

Практични и едноставни

Врати со лизгање и кип - "PASK" систем

Комбинација од лизгачка врата и прозорец

Овие врати нудат комбинација на лизгачки врати и прозорци на кип, а во исто време се исклучително лесни за употреба. Може да се отворат само на долна хоризонтална оска за вентилациони цели или да се отвори целата врата. PASK појасите лежат елегантно однадвор и се отвораат одвнатре од елементите на рамката, гарантирајќи оптимално заптивање.

Отвори со големи површини

Минимализам Оптимална непропустливост на вода
Истрајни и цврсти Квалитет на алуминиумот кај Schüco
Добро осмислени Стилски опремени

Врати со лизгање и кип - "PASK" систем

Стилски кип/клизни крилја

Schüco AWS 75.SI+ OpenOut

Schüco AWS 75.SI + OpenOut може да се реализира како француски прозорец. Како елемент со 1 отвор за проветрување, Schüco AWS 75.SI + OpenOut нуди лесен пристап со висина на прагот помала од 12,5 mm. Новата генерација на скриени окови со можност за комбинирано отворање се инсталира брзо и лесно. Новиот оков за тежок товар овозможува реализација на големи димензии на крилото и тежина до 130 кг. Новиот оков за отворање на кип е опремен со сопирачна на крилото. Ова овозможува да се фиксира крилото на прозорецот или балконската врата. За едноставно чистење на прозорците, новиот оков има позиција за чистење.

 • Насочена употреба на специјални материјали за изолација
 • Uf вредноста на рамката на системот е подобрена за 0,1 W / (m²K)
 • Тенок профил на вертикала и рамка со лицева ширина од само 34 mm / 44 mm
 • Интегрирана заштита од одблесоци за засенчување однадвор (Integralmaster), без визуелно непријатни елементи како што се анкери, кабели или шини
 • Специјални фолии со високи перформанси поставени пред стаклото, што овозможуваат јасен поглед кон надвор кога се користи дневна светлина
Schüco AWS 90.SI+

Новиот алуминиумски прозорец Schüco AWS 90.SI+ за одржлива архитектура

Новиот алуминиумски прозорец Schüco AWS 90.SI + ги комбинира придобивките од материјалниот алуминиум со пионерската топлинска изолација за одржлива архитектура. Во тој поглед, прозорецот Schüco AWS 90.SI + ги исполнува високите барања за висока топлинска изолација, која досега беше резервирана за пластични и дрвени прозорци. Комплетот Schüco AWS ги задоволува највисоките архитектонски барања за опции за дизајн со само 90 mm длабочина на конструкција.

Прозорци по стандард за пасивна градба

Во комбинација со скриениот оков Schüco AvanTec Simply Smart, можат да се применат транспарентни формати до 200 кг, а во комбинација со Schüco TipTronic, дополнителен енергетски потенцијал може да се искористи во зградите. Стандард за пасивна куќа: новиот стандард за топлинска изолација за алуминиумски прозорци

 • Оптимална интеграција во зградата благодарение на малата висина на рамката од 57 или 90 mm
 • Видливо е само 31 мм површина за закачување
 • Минималистички дизајн на рачката
 • Појасот лесно може да се помести со рака
Schüco AWS 70.HI

Серијата Schüco AWS 70 .HI е моќен и модерен систем. Барањата за енергија се добро исполнети со широк спектар на профили и добро осмислени детали за конструкцијата. Со длабочина од 70 mm, различни варијанти се достапни за многу решенија за посебни барања за дизајн.

 • Високо ниво на топлинска изолација
 • Тенки лицеви широчини
 • Атрактивни контури на крилјата
 • Скриени, класични рачни или интегрирани електромеханички додатоци за прозорци што се отвораат одвнатре и однадвор
 • 70 mm длабочина на инсталација

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе