Панорама лизгачки врати

Големи отвори

Панорама лизгачки врати

Максимална удобност и уникатни димензии на стаклото

Дали барате врата што може едноставно да се турне на едната страна кога е потребно и да создаде големи отвори до две третини од ширината на елементот?

Панорама лизгачките алуминиумски врати од Schüco, создаваат максимална транспарентност со тесните лицеви широчини и скриената надворешна рамка. Системот се лизга речиси нечујно на шини од не’рѓосувачки челик без корозија и вратите може да се турнат на едната страна по потреба. Ова создава големи отвори до две третини од ширината на елементот. Сите елементи на лизгачката врата работат на едно ниво. Предност: крилјата на вратите не излегуваат во просторијата. Оваа конструкција за заштеда на простор обезбедува повеќе слободен простор и идеи за опремување.

Големи димензии на отворите

Максимална транспарентност Тесни лицеви широчини и скриена надворешна рамка
Комфор и трајност Бесшумно на шини од не'рѓосувачки челик без корозија
Конструкција која штеди на простор Повеќе простор за сместување на мебел

Панорама лизгачка врата

Индивидуален дизајн со непогрешливи црти

Schüco ASS 77 PD

Со Schüco Sliding System ASS 77 PD.NI (Неизолаиран) може да се имплементираат високо транспарентни лизгачки системи со големи формати на крилото и тесни лицеви широчини – за простори исполнети со светлина. Како неизолиран систем Schüco ASS 77 PD.NI е погоден за употреба во топла клима или во затворен простор.

 • Високо термички изолиран
 • Холистички дизајн на панорама за преплавена со светлина, транспарентна архитектура
 • Агол на отворање од 90 ° е опционално возможен со две дополнителни подвижни крилја или две фиксни полиња
 • Нова, рамна надворешна рамка со висина од 90 mm нуди дополнителни можности за примена (на пр. При реновирање на стари згради)
 • Решение направено по мерка преку оптимизирано поврзување со фолија и нова единица за прилагодување
 • Достапно во рачна и мехатронска верзија
Schüco ASE 67 PD

Модуларна структура: различни видови на крило може да се комбинираат со два различни типа рамка. Содржи систем за заклучување целосно интегриран во крилото, достапен во три различни верзии:

 • Интегрирано заклучување или заклучување во областа за закачување
 • како тројно заклучување на рамката од страната на крилото
 • Оптимална интеграција во зградата благодарение на малата висина на рамката од 57 или 90 mm
 • Видливо е само 31 мм површина за закачување
 • Минималистички дизајн на рачката
 • Крилото лесно може да се помести со рака

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе