Вентилациони системи

Schüco VentoPlusСписок на производи

Опис
Предности

Систем за вентилација Schüco VentoPlus – вентилација според побарувачката за поголема удобност

Системот за вентилација Schüco VentoPlus е единица за снабдување со воздух управувана од побарувачката која може да се инсталира на надворешната рамка, на доградба или на профил за вентилација.

Благодарение на механичкиот сензор за влажност, Schüco VentoPlus обезбедува автоматско прилагодување на протокот на воздухот и со тоа обезбедува вентилација соодветна на барањата.

Schüco VentoPlus може да се користи за децентрализиран проток на воздух во комбинација  со системи за извлекување на воздух во влажните простории.

Schüco VentoPlus е автоматски систем за вентилација и отстранување на влага земајќи ги предвид законите на градежната физика.

Лиценца во согласност со EnEV и DIN 1946-6

Интегриран механички сензор за влажност за контрола на протокот на воздух

Вентилација според побарувачката

Намалување на звукот Dn,e,w до 41 dB или 44 dB (вентилатор отворен / затворен)

Може да се користи во нови згради и проекти за реновирање


Техничка информација

Продукт
Вентилациски систем
Функција
Децентрализирана вентилација
Макс. стапка на размена на воздух
30
Употребливо за системи со длабочина од
70 - 120 mm
Димензии (w x h x d)
(750-6000) x 110 x 345 mm
Макс. звучна изолација во затворена положба
44 dB(A)
Макс. звучна изолација во отворена положба
41 dB(A)
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ