Вентилациони системи

Schüco VentoLifeСписок на производи

Опис
Предности

Schüco VentoLife е систем за вентилација со повеќестепен филтер за чистење на воздухот развиен особено за жителите на големите градови и метрополите со загадување на воздухот. Schüco VentoLife ефикасно го ослободува воздухот од честички и други компоненти кои се проблематични за здравјето. Schüco VentoLife ги отстранува и најмалите честички од интензивниот смог. Контролиран сензорски вентил го инјектира надворешниот воздух колку што е потребно со цел да се обезбеди оптимален квалитет на воздухот во зградата во секое време.

Интеграцијата на Schüco VentoLife во прозорците или фасадите може да биде реализирана внатрешно или надворешно. Во зависност од барањата, структурниот елемент може да биде скоро невидлив.

Чист воздух преку уред за вентилација со привлечен дизајн

Интегрирано автоматско чистење на влезниот воздух

Сензорски контролирана размена на воздух до 60 m3 / h

Активен јаглен филтер со микрофибери (повеќестепено)

Отстранува 99,5% од сите загадувачки честички

Елиминира непријатни мириси, бактерии и токсини штетни за здравјето

Многу мала потрошувачка на енергија: макс. 14 W на час

Брза и едноставна промена на филтри

Исто така, можно е филтрирање на собниот воздух (циркулирачки воздух)


Техничка информација

Продукт
Автоматизација на зграда, Вентилациски систем
Функција
Контролирана вентилација; Децентрализирана вентилација
Контрола
Електрично; Контрола на VOC; Контрола на CO2; Контрола на влага
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ