Вентилациони системи

Schüco VentoFrameСписок на производи

Опис
Предности

Саморегулирачки прозорски вентилатор интегриран во надворешната рамка за здрава внатрешна клима

Модуларниот систем за вентилација нуди флексибилни решенија со променлив број вентилатори – совршени за обезбедување контролирана размена на воздух која е прилагодена да одговара на функцијата на просторијата и која не бара интервенција од корисникот. На овој начин на жителите и на зградата им се обезбедува доволно свеж воздух и се спречува појава на мувла.

Инсталирањето во профилот на надворешната рамка обезбедува речиси целосно скриена интеграција во прозорецот.

Благодарение на саморегулирачкиот надворешен вентил, системот реагира на промените во притисокот на ветерот на и околу зградата, обезбедувајќи континуирана размена на воздух без проблематичен провев.

Schüco VentoFrame е добро дизајнирано и економски атрактивно решение за нови градби и реновирање. Овозможува имплементација на едноставни концепти за вентилација кои одговараат на корисникот со ниски инвестициски трошоци.

Прозорски вентилациски систем со само-регулирачка клапа

Внесот на воздух рачно се прилагодува во 5 нивоа со помош на кабел или лост

Интегрирана заштита од инсекти

Амортизација на бучава од надворешен шум

Добра топлинска изолација со помош на композит од пена

Можна е инсталација во рамки со системска длабочина до максимум 184 mm

Тесна видлива ширина од 74 mm


Техничка информација

Продукт
Вентилациски систем
Функција
Децентрализирана вентилација
Контрола
Рачно управување
Минимална широчина
400 mm
Употребливо за системи со длабочина од
50 - 75 mm
Димензии (w x h x d)
50 x 277 x 50-184 mm
Непропустливост на воздух
Класа 3
Непропустливост на вода
Класа 9А
Макс. звучна изолација во затворена положба
52 dB(A)
Макс. звучна изолација во отворена положба
42 dB(A)
Регулација
Саморегулирање со помош на разлика во воздушниот притисок
Опции за монтажа
Хоризонтално
Тип на монтажа
Интегрирано во профилот
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco VentoFrame
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ