Сигурносни системи, Системи за врати

Schüco Firestop T90Список на производи

Опис
Предности

Максимална системска заштита за 90 минути отпорност на пожар

Термички изолираниот систем за заштита од пожар нуди оптимална отпорност: во случај на пожар, системот спречува неконтролирано ширење на пламен 90 минути.

Конструкцијата за заштита од пожар и чад може индивидуално да се ажурира со дополнителни безбедносни компоненти според барање, на пример во комбинација со функции за паника, контроли за пристап или мерки за намалување на звукот.

Системот се заснова на стабилни повеќекоморни профили со основна длабочина од 105 mm и е идеален за големи формати на чисти димензии на отворање. Може да се користи и како фиксно застаклување за надворешна употреба.

Високо стабилната конструкција на алуминиум е тестирана во согласност со германските и европските стандарди и ги исполнува сите барања на класата на отпорност на пожар T90 / F90.

Бравите за заклучување се претходно инсталирани во работилницата и мулти-функционалниот жлеб за сместување на приклучоците обезбедуваат ефикасна изработка и лесна инсталација.

 

  • Тесни лицеви ширини
  • Целосно тестиран опсег на врати и окови
  • Брзо прицврстување на оковот
  • Мултифункционална врата за заштита од пожар и чад
  • Можна е контрола на пристапот и безбедност за евакуација

 


Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
105
Заштита од пожар
F90, T90, EI90
Заштита од чад
RS1, RS2
Макс. звучна изолација Rwp
44 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Firestop T90/F90
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ