Автоматизација на зградата

Schüco DCS Touch DisplayСписок на производи

Опис
Предности

Профилно-интегриран паметен телефон за врата – комуникација на вратата и контрола на пристап во еден модул

Schüco нуди управување со клучеви и копчиња за итни случаи со сертифицирана безбедносна технологија интегрирана во профилот.

Отворено и флексибилно: Отворениот стандард за комуникација значи дека системот може да се поврзе со различни надворешни уреди.

Екранот на допир Schüco DCS ја комбинира најновата технологија со безвременскиот дизајн. Вградената инсталација на модулот во профилот на вратата, заедно со екран осетлив на допир и висококвалитетна црна стаклена површина, му даваат на елементот елегантен изглед.

Благодарение на неговиот интуитивен водич во менито сличен на паметен телефон, Schüco DCS екран на допир е исто толку лесен за употреба како паметен телефон.

Изработката и инсталацијата не можат да бидат полесни бидејќи се користи само еден кабел за пренос на енергија и комуникација.

Чист веб-интерфејс за конфигурирање на поставките за комуникација на вратата и контрола на пристап

  • Потребно минимално каблирање благодарение на напојувањето преку етернет (PoE): еден PoE кабел го презема целиот енергетски и комуникациски пренос
  • Едноставна изработка: Идентична за сите модули на системот за контрола на врата Schüco (DCS) со флексибилна и униформа инсталација на рамно ниво во профилот Schüco DCS
  • Брзо и ефикасно пуштање во употреба благодарение на интегрираниот тест-режим
  • Далечински пристап до системот е можен со интернет конекција: брз, лесен одговор на барањата и потребите на клиентите

Техничка информација

Димензии (Ш x В x Д)
70 x 212 x 46 mm
Тип на инсталација
Монтирање на рамно ниво, Монтирано на површината
Функција
Зголемена безбедност, Лесно управување, Моторизација
Оперативен систем
IOS
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ