Автоматизација на зградата

Schüco Building Automation DCS emergency exit controlСписок на производи

Опис
Предности

Прекинувач за итен излез на системот за контрола на вратата Schüco (DCS)

Сите DCS компоненти се вградени во вратата – за ненаметлив и истовремено естетски изглед поврзан со иновативна технологија и висок степен на слобода на дизајнот.

Бројот на куќата од DCS системот автоматски се пали ноќе и во лоши временски услови и дава на вратата дополнителна привлечност.

  • Едноставно производство: Сите модули на системот за контрола на вратата имаат ист пресек и можат да се монтираат флексибилно и подеднакво да се интегрираат во профилот DCS
  • Модуларен: Благодарение на идентичните DCS модули, тие можат да се разменуваат или продолжуваат и со тоа да се зголеми функционалната разновидност
  • Сертифициран: Системот е во согласност со германското упатство за системи за електрично заклучување на вратите во патеките за евакуација (EltVTR).
  • Сè од еден извор: Прекинувачот за излез за итни случаи Schüco DCS се состои од копче за итни случаи, знак за информации за итни случаи, прекинувач и далечинско управување. Системот, исто така, располага со претходно собрани сетови на кабли за едноставно и практично ожичување

Техничка информација

Димензии (Ш x В x Д)
70 x 70 x 46 mm
Тип на инсталација
Монтирање на рамно ниво, Монтирано на површината
Функција
Заштита од оган и дим, зголемена безбедност
Заштита од дим
RS1, RS2
Заштита од пожар
EI30, EW30
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ