Прозорски системи

Schüco AWS 50Список на производи

Опис
Предности

Термички изолираниот стандарден систем за прозорци со системска длабочина од 50 mm нуди широк избор на решенија за да одговараат на низа барања.


Тој се заснова на функционалните и дизајнерските својства на алуминиумскиот систем: придобивките како што се тесните лицеви ширини и скриените окови се комбинираат во совршено интегрирани компоненти за прозорци со отворање навнатре и нанадвор.


Високото ниво на флексибилност на системот овозможува најразлични намени како единечен прозорец, лентовиден прозорец или вграден елемент во фасада, како и во комбинација со системите на вратите Schüco.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци може да се дизајнира во голем број различни типови на отворање на странична и долна оска, како и комбинација од нив.

Дизајн на прозорец со отворање нанадвор со централна заптивка е исто така достапен како двокрилен прозорец со заштита од провала во согласност со PAS 24.

Како дел од платформата на системот Schüco AWS, системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили, како и голем број варијации на дизајн и дополнителни опции за комбинации со заштита од сонце или системи за вентилација.

Со тоа Schüco AWS 50 поставува стандарди во однос на флексибилноста на планирањето и нуди атрактивни решенија за прозорци за исполнување на барањата на меѓународните пазари. Schüco AWS 50 RL е погоден за економични решенија заедно со одлична топлинска изолација. Со засечените надворешни контури, Schüco AWS 50 RL (станбена линија) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.

  • Максимална употреба на идентични делови во рамките на системот и во рамките на модуларниот систем Schüco AWS
  • Schüco AvanTec SimplySmart оковот eобезбедува ефикасна изработка: флексибилна, едноставна и интуитивна
  • Крило со само-позиционирање и монтирање без алати
  • Брза и едноставна монтажа на оковот
  • Изработка на леви и десни прозорци со истите елементи, поедноставено сечење на лентата за заклучување и намалени барања за складирање на елементите
  • Дизајнерски серии Schüco AWS 50 RL (Residential Line) и Schüco AWS 50 SL (Soft Line)

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
50
Мин. видлива широчина во mm
91
Uf вредност на рамката (≥)
2.5 W/(m²·K)
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
40
Макс. широчина на крилото во mm
1700
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. звучна изолација Rwp
43 dB(A)
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Заштита од провала
До RC1
Издржливост на ветер
Класа C5/B5
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco AWS 50 / AWS 60
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ