Заштита од сонце

Schüco ALB подвижниСписок на производи

Опис
Предности

Schüco Large Louver Blades ALB се целосно решение за заштита од сонце со големи ламели од 105-690 mm. Со широк спектар на профили и опции за монтирање, големите брисолеи овозможуваат огромни придобивки, вклучувајќи заштита од прегревање, оптимизирана инциденца на светлина до зголемена удобност.

Може да се постави во вертикална, хоризонтална и / или конзолна положба

Конзолно поставување е моќно со константни широчини на ламелите или со раздвижен изглед

Наклон на ламелите 0/90°, 15°, 30° or 45°; слободен избор на метално ламинирање

Типови на профили:

PH (Passive, Hollow Blade): елипсовиден шуплив профил 105, 155, 205, 255, 305, 360, 400 и 470 mm

PM (Passive, Metal Blade): елипсовидно ламинирање (затворен или во една рамнина, отворен изглед) 470, 580 и 690 mm


Техничка информација

Продукт
Заштита од сонце
Материјал
Алуминиум
Функција
Моторизација, Контрола, Целосно засенчување, Стабилност на ветер повеќе од 10m/s
Контрола
Рачно управување,Електрично управување, Контрола на ветер, Контрола на сонце, Контрола на светлина
Дизајн
Активен
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Клучни параметри
Бојадисување во прав: сите варијации; Анодизација: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Изглед на нерѓосувачки челик: сите варијации
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ