Заштита од сонце

Schüco ALB линеарно-подвижниСписок на производи

Опис
Предности

Со широк спектар на профили, подвижните ламели за заштита од сонце Schüco ALB со линеарен погон обезбедуваат огромни придобивки, вклучително зголемена удобност, оптимизирана инциденца на природно светло и заштита од прегревање и производство на активна енергија преку вградени фотоволтаични модули. Интеграцијата на погонот во капакот на ламелата и скриената дренажа во профилите поставуваат нови стандарди. Системскиот држач овозможува значителна слобода на дизајнот и лесно монтирање на сите стаклени елементи. 

Може да се користи хоризонтално и вертикално

Флексибилни решенија за засенчување поради различни ширини, видови и материјал на ламелите

Индивидуализирани опции за дизајн по форма и боја

Висок степен на фабричка изработка

Лесна инсталација

Највисок квалитет и сигурност

Системски компатибилна конекција со прозорски и фасадни конструкции

Високо ефикасно засенчување во кое било време од денот и сезоната

Независно од ветрот

Типови на профили:

AN (Active, Needle Blade): иглест профил 225 и 300 mm

AT (Active, Tech.Optic Blade): профил со технички изглед 360 mm

AG (Active, Glass Blade): рамен или заоблен стаклен профил 300 mm

AP (Active, Photovoltaic Blade): фотоволтаички профил 400 mm

AH (Active, Hollow Blade): шуплив профил 155, 205, 255, 305, 360, 400, и 470 mm


Техничка информација

Продукт
Заштита од сонце
Материјал
Алуминиум
Функција
Моторизација, Контрола, Целосно засенчување, Стабилност на ветер повеќе од 10m/s
Контрола
Рачно управување,Електрично управување, Контрола на ветер, Контрола на сонце, Контрола на светлина
Дизајн
Активен
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Клучни параметри
Бојадисување во прав: сите варијации; Анодизација:сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Изглед на нерѓосувачки челик: сите варијации
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ