Системи за врати

Schüco ADS 90.SIСписок на производи

Опис
Предности

Решение за елегантна врата со одлична топлинска изолација до пасивно ниво на куќа

Системот за врати Schüco ADS 90.SI (Super Insulated) обезбедува високи перформанси во областите на функционалност и дизајн, како и топлинска изолација до ниво на пасивна градба.

Благодарение на високото ниво на флексибилност на системот, бројни дополнителни функции можат лесно и безбедно да се интегрираат во системот за алуминиумски врати, на пр. дигитални системи за комуникација и контрола на пристап како што е стилскиот систем за контрола на вратата Schüco (DCS).

Оптимална функционалност е овозможена и од горниот затворач на вратата со рамна лизгачка шина кој може да биде интегриран – идеална комбинација од енергетска ефикасност, модерна технологија и најстроги барања за дизајн.

Дизајните на системот со заштита од провала, тестирани во согласност со DIN EN 1627, се достапни за да се исполнат високите безбедносни стандарди.

Вратите монтирани на исто ниво со рамката се одликуваат како систем со комплетно високи перформанси за високите барања за проекти како во станбениот, така и во комерцијалниот сектор.

  • Комбинирање на цврстина, стабилност, сигурност и извонредна топлинска изолација со елегантен дизајн, системот за врати Schüco ADS 90 PL.SI (Premium Line Super Insulated) е совршен избор за премиум станбениот сегмент.
  • Оковите се фиксираат без да се прекинува нивото на централната заптивка
  • Сплит изолациска лента за да се намали би-металниот ефект
  • Лесно-достапен праг
  • Висок стандард на безбедност: заштита од провала во согласност со DIN EN 1627
  • Голем избор на шарки: површински поставени шарки, скриени шарки и буре-шарки
  • Крило на врата со опција за полнеж од една или од двете страни

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
90
Uf вредност на рамката (≥)
1.4 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. широчина на крилото во mm
1250
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
63
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 7A
Издржливост на ветер
Класа C4
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
160 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ