Системи за врати

Schüco ADS 75. SIСписок на производи

Опис
Предности

Високо термички изолиран за најсложените барања за енергетска ефикасност, функционалност и дизајн

Системот за врати Schüco ADS 75.SI (Super Insulated) нуди извонредни вредности на топлинска изолација во комбинација со неверојатна функционалност и огромна креативна слобода – идеална основа за разноврсна употреба во високи станбени и трговски згради, со највисоки барања за управување со енергија.

Системот, благодарение на различните опции за окови и компатибилноста со системите Schüco, овозможува решенија за врати индивидуално прилагодени на сите барања на модерната архитектура, на пр. мултифункционални врати во безбедносните релевантни области на зградата кои можат да бидат интегрирани во системите за автоматизација на зградите, врати со честа употреба кои можат да издржат големи оптоварувања во силно користените влезни и излезни области или дизајни со лесен пристап.

Подобрен со безвременски дизајн: со опции за дизајн на Soft Line (SL) и Residential Line (RL), алуминиумскиот систем на врати одлично се усогласува со фасадите и прозорските системи на Schüco и обезбедува високо квалитетни архитектонски решенија.

  • Со заоблените надворешни контури Schüco ADS 75  RL. SI (Residential Line) е најсоодветен за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Со засечените надворешни контури, the Schüco ADS 75 SL. SI (Soft Line) е најсоодветен за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Автоматско запечатување на вратата
  • Решенија со лесен пристап
  • Скриени шарки
  • Различни полнежи за крилото
  • Лесна интеграција на компонентите за безбедност и автоматизација, на пр. анти-паник окови, контрола на излез за евакуација, контрола на пристап и радио контрола
  • Интерфејси оптимизирани за интеграција во системот за управување со зградата

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
75
Uf вредност на рамката (≥)
1.6 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. широчина на крилото во mm
1250
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
57
Област на употреба
Станбени проекти, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
150 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ