Системи за врати

Schüco ADS 70.HIСписок на производи

Опис
Предности

Термички изолирана повеќенаменска врата со безвременски дизајн

Системот на врати Schüco ADS 70.HI (High Insulated) комбинира извонредна топлинска изолација со придобивки од привлечните опции за дизајн и опции за оков. Благодарение на разновидните опции за дизајн, системот од алуминиумски врати може да се имплементира како мултифункционална врата – опционално интегрирана во системите за безбедност и автоматизација на зградата.

Тој се одликува со неговиот безвременски дизајн, вклучително и верзија SL (Soft Line) со заоблени контури на профилот на крилјата и може без напор да се комбинира со фасадните и прозорските системи на Schüco.

Интегриран во концепт на одржлива зграда, термички изолираниот систем на врата е важен чекор во подобрувањето на енергетскиот биланс на имотот, нудејќи максимална слобода на дизајнот.

  • Со засечени надворешни контури, Schüco ADS 70 RL.HI (Станбена линија) е најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Со своите заоблени надворешни контури, Schüco ADS 70 SL.HI (Мека линија) е најсоодветен за проекти за реновирање или за визуелен нагласок.
  • Компатибилност на системот: може да се интегрира во фасадните системи на Schüco
  • Користи компоненти на прозорскиот систем Schüco AWS: ефикасна изработка со ниска цена
  • Употреба на идентични компоненти за различни основни длабочини: намален број на компоненти и поедноставена логистика и складирање
  • Унифициран оков за различните серии
  • Прилагодлив праг
  • Сигурна и безбедна работа: 500.000 тест циклуси во согласност со DIN EN 12400

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
70
Uf вредност на рамката (≥)
1.7 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. широчина на крилото во mm
1250
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
52
Област на употреба
Станбени проекти, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
150 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ