Системи за врати

Schüco ADS 60Список на производи

Опис
Предности

Економично решение за влезови без големи барања за топлинска изолација

За надворешни и внатрешни врати каде што нема посебен фокус на барањата за топлинска изолација, системот за врати на Schüco ADS 60 е привлечно, економично решение, на пример во зоните со топла клима, ентериерите или јавните згради.

Широкиот спектар на можни употреби на системот за алуминиумски врати, вклучително и интеграција во системите за безбедност и автоматизација на зградите, обезбедува решенија за врати по мерка со ефикасна имплементација.

Друга предност за проектантите и архитектите: благодарение на компатибилноста со системите Schüco, системот за врати може да се комбинира непречено со прозорските системи Schüco и да биде хармонично интегриран во фасадните системи.

  • Може да се комбинира со системи за прозорци и фасади на Schüco
  • Користи системски компоненти Schüco AWS: ефикасна и економична изработка
  • Употреба на идентични компоненти за различни основни длабочини: намален број на компоненти и поедноставена логистика и складирање

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
60
Uf вредност на рамката (≥)
2.6 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. широчина на крилото во mm
1100
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
40
Област на употреба
Надворешна употреба, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C3
Заштита од провала
До RC2
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
150 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ