Системи за врати

Schüco AD UP 90Список на производи

Опис
Предности
Пионерски систем за врати со високи перформанси за станбени и деловни згради

Наменет за најсложените решенија специфични за проекти со станбена и комерцијална намена: високо стабилниот систем на врати Schüco AD UP 90 со основна длабочина од 90 mm се базира на принципот на конструкција со тројна обвивка и користи двоен централен систем за заптивки што обезбедува најдобри својства на енергетска ефикасност, изолација и водонепропустливост.

Системот гарантира максимална слобода на дизајнирање и планирање при спроведување функционални, комфорни и дизајнерски ориентирани решенија за сите области на примена, на пр. како влез со крило со полнеж, скриени шарки на вратите и прикриени, интегрирани системи за комуникација на вратите.

  • Системот на врати Schüco AD UP 90.SI е изборна опција со најдобра топлинска изолација. Со идентична конструкција на профил и модуларни влошки од пена, пионерскиот систем на врати постигнува одлични вредности на топлинска изолација до стандардот за пасивна градба.
  • Подобрување на системот на Универзалната платформа Schüco, новата серија на врати на Schüco AD UP 90 нуди иновативно, механичко фиксирање на полнеж без лепило од едната страна или од двете страни без дополнителни профили за фиксирање. Развојот на системот овозможува брза и ефикасна изработка на влезни врати на луксузни домови.
  • Истиот принцип на производство за сите основни длабочини и максимална употреба на идентични делови обезбедуваат професионална, сигурна изработка
  • Намалено складирање на магацин поради конструкција со симетричен профил
  • Една цевчеста шарка за сите апликации: со технологија за прицврстување, како и подобрени опции за прилагодување за едноставна инсталација со заштеда на време
  • Лесен елемент за инсталирање во новоградби и реновација поради прицврстени рамки и централен држач на елементот во алуминиумот
  • Конструктивно оптимизирано запечатување на основата: инсталација на заптивката бз додатни профили и окапник, тубуларна заптивка (безконтактна) како заштит аод прскање на вода и употреба за сите системи (две или три нивоа на заптивка)

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
90
Uf вредност на рамката (≥)
1.3 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. широчина на крилото во mm
1250
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
68
Област на употреба
Станбени проекти, Комерцијални проекти
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C2/B2
Заштита од провала
До RC2
Издржливост на удар
Класа 1
Макс. тежина на крилото
200 kg
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Door Systems
Download
Schüco Door System AD UP
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ