Лизгачки системи

Jansen Janisol Folding WallСписок на производи

Опис
Предности

Преклопниот ѕид Janisol се заснова на термички изолираниот систем Janisol и може да се користи флексибилно. Може да се користи како преграда во простории, како и во надворешни простории. Докажаниот систем – развиен наново за флексибилни отвори – може да се користи опционално за потреби на отворено или внатре. Елегантни челични профили и тесни ширини на лицето обезбедуваат цврсти, еластични, издржливи и стабилни преклопни ѕидови.

 • Профили од полиран челик или галванизиран челик
 • Погоден за бојадисување во прав или мокро бојадисување
 • Конструкциска длабочина на профилот на панелот 60 mm
 • Конструкциска длабочина на профилот на рамката 60 mm
 • Полнеж со дебелини од 5 дo 35 mm
 • Лицева широчина во горната зона 105 mm
 • Лицева широчина на панелите со рамка 82.5 mm
 • 2 до 6 панели со рачно ракување
 • Отворање нанадвор или навнатре
 • Тежина на крилото до 100 kg
 • Широчини на крилото до 1’000 mm
 • Височини на крилото до 3’000 mm
 • CE маркер во согласност со стандардот за продукти EN 14351-1
 • Непропустливост на вода до класа 5A
 • Непропустливост на воздух до класа 4
 • Издржливост на товар од ветер до C3/B3
 • Звучна изолација до Rw 45 db

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
60
Макс. широчина на крилото во mm
1000
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. тежина на крилото во kg
100
Мин. лицева широчина на профилот
105
Макс. звучна изолација во Rwp
Rw 45 db
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ