Стандардни прозорци

Олеснето штедење на енергија

Стандардни прозорци

Основата на добрите прозорци

Стандардните прозорци на Schüco оставаат впечаток со нивниот класичен изглед. Можни се многу различни форми и бои. Широкиот спектар на опции за дизајн на прозорците може да помогне да се даде на зградата непогрешлив стил- за изглед кој го надминува секој тренд.

Висок степен на стабилност, енергетска ефикасност, зголемување на вредноста, голем број завршни површини, тесни видливи рамки, непречено ракување, минимално одржување и долг век на траење. Со стандардните прозорци од Schüco, создавате квалитетен живот – за цел живот.

Развиен да ги задоволи вашите потреби

Енергија Зголемена вредност
Дизајн Визуелно поразличен
Комфор Зголемена благосостојба
Сигурност Чувствувајте се безбедно и релаксирано

Алуминиумски и PVC стандардни прозорци

Со нас, можете да го дизајнирате вашиот дом да одговара на вашите барања: удобен, безбеден и енергетски ефикасен. Стандардните прозорци нудат многу различни опции за дизајн во однос на формата, бојата и површинската обработка.

Schüco Aluminium AWS 90.SI+ – Максимална топлинска изолација

Алуминиумскиот прозорец Schüco AWS 90.SI + (Супер изолација) е високо термички изолиран прозорец до ниво на пасивна градба.

 

 • Уникатна топлинска изолација: Uf вредност = 0,71 W / (m2K)
 • Отпорност на провала на RC 3
 • Минимална ширина на лицето од 99 мм
Schüco Aluminium AWS 75.SI+ – Високо термички изолиран, робустен и погоден за универзална употреба

Силно термички изолираниот систем на прозорци Schüco AWS 75.SI + (Супер изолација) поставува нов стандард во топлинска изолација за алуминиумски прозорци – без да се загрозува леснотијата на користење или дизајнот. Со тесниот профил обезбедуваат максимална транспарентност, што гарантира дека просторите за живеење и работа се преплавени со светлина.

 • Извонредна топлинска изолација: Uf вредност = 0,92 W / (m2K)
 • Отпорност на провала до RC 3
 • Минимална лицева широчина од 91 мм
Schüco PVC-U LivIng Alu Inside – Идеалното решение за заштеда на енергија

Употребата на единствена технологија со алуминиумски профил го прави Schüco LivIng Alu Inside без профили од челик, систем со извонредна топлинска изолација. Една одлучувачка предност на максималната изолација PVC-U систем е материјалот во внатрешноста на профилниот систем – висококвалитетна легура на алуминиум. Полираната површина одразува голем процент на топлинско зрачење.

 • Систем за прозорци до ниво на пасивна градба за Uf вредности до 0,79 W / (m²K)
 • Централен систем за заптивки со три нивоа на континуирано запечатување за најдобра можна заштита од ветер, дожд и студ
 • Зголемена системска длабочина за поголема безбедност и отпорност на провалa
Schüco PVC-U LivIng – Енергетски ефикасни прозорци, развиени за да ги задоволат вашите потреби

Schüco LivIng поставува нови стандарди во смисла на удобност, безбедност, енергетска ефикасност и дизајн. Со основна длабочина од 82 mm и вредности на топлинска изолација до ниво на пасивна градба, ги има сите карактеристики што се неопходни за пионерски прозорци за заштеда на енергија. Новата технологија на запечатување нуди ефикасна заштита од провев, влага и бучава – во текот на целиот животен век на прозорецот. Квалитет „Произведено во Германија“ и отпорност на провала до класа на RC 2.

 • Прозорец со 7 комори со извонредни својства на топлинска изолација за Uf вредности до 0,96 W / (m²K)
 • Достапно со 2 или 3 нивоа на запечатување
 • Повеќе опции за дизајн
Schüco PVC-U CT 70 – Сеопфатен прозорски систем

Прозорците PVC-U од серијата Schüco CT 70 имаат висока топлинска изолација и разноврсна галантерија, може да се пофалат со безвременски линии, тесни лицеви широчини и многу ефикасна звучна изолација. Прозорците Schüco CT 70 се достапни со две континуирани нивоа на запечатување.

 • Добра топлинска изолација: Uf вредности од 1,2 до 1,5 W / (m²K)
 • Дизајн на слободата благодарение на изборот на две контури (Classic и Rondo)
 • Широк спектар на опции за боја и дизајн

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе