Дизајнерски прозорци

Скриено крило за потребите од софистициран дизајн

Дизајнерски прозорци

Висок степен на транспарентност со нашите блок прозорци

Блок системите на Schüco може да се користат за создавање на особено елегантен дизајн на прозорци без видливи профили на крилото. Со оваа привлечна опција за дизајн, надворешната рамка целосно го покрива профилот на крилото. Ова привлекува особено внимание на леснотијата на алуминиумскиот прозорец совршено и формира исклучително тесна рамка за големи, транспарентни застаклени површини.

Блок прозорците од Schüco овозможуваат елегантни дизајни да се создадат со максимална транспарентност. Лицевите широчини од 67 mm се можни со употреба на скриени рамки за проветрување, истовремено исполнувајќи ги највисоките барања за топлинска изолација.

Скриено крило за потребите од софистициран дизајн

Тесни профили Екстремно тесни лицеви широчини и скриено крило
Високо ниво на транспарентност Добра термичка изолација
Различни типови на отворање Слобода на дизајн

Стандардни алуминиумски прозорци

Со нас, можете да го дизајнирате вашиот дом да одговара на сите ваши барања, без разлика дали тоа е удобност, безбедност или енергетска ефикасност.

Schüco AWS 90.SI+ – Максимална термичка изолација

Алуминиумскиот прозорец Schüco AWS 90.SI+ (Super Insulation) е високо термички изолиран прозорец до ниво на пасивна градба.

  • Уникатна термичка изолација: Uf вредност = 0.71 W/(m2K)
  • Заштита од провала до RC 3
  • Минимална лицева широчина од 99 mm
Schüco AWS 75.SI+ – Високо термички изолиран, робустен и погоден за универзална употреба

Силно термички изолираниот прозорски систем Schüco AWS 75.SI + (Супер изолација) поставува нов стандард во топлинска изолација за алуминиумски прозорци – без да се загрозува леснотијата на користење или дизајнот. Тесните лицеви широчини на профилот обезбедуваат максимална транспарентност, што гарантира дека просторите за живеење и работа се преплавени со светлина.

  • Исклучителна термичка изолација: Uf вредност = 0.92 W/(m2K)
  • Заштита од провала до RC 3
  • Минимална лицева широчина од 91 mm

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе