Автоматизација на влезни врати

Паметниот домофон за вашата влезна врата

Автоматизација на влезни врати

Максимална удобност и сигурност

Во денешно време, паметните домови започнуваат уште од влезната врата – со Schüco систем за контрола на врати (DCS).
Schüco DCS е уникатен модуларен систем за управување на врати за комуникација со вратите и контрола на достап. Комбинира удобност и сигурност со најнова технологија и софистициран дизајн, а истовремено и  лесна употреба.

Schüco DCS SmartTouch има сè што ви треба за безбедна влезна зона во еден единствен модул: сигурна контрола на достап, камера, ѕвонче, гледање во темно и сензор за светлина. Исто така е опремен со најнова технологија, така што можете да го поставите вашиот личен број на куќата или да го поврзете паметниот телефон преку апликацијата Schüco.

Паметен како никогаш до сега

Безвременси дизајн Минимализам и елеганција
Високотехнолошки паметни решенија Направи го својот живот удобен како никогаш до сега
Безбедност Контрола преку апликација

Автоматизација на влезни врати

Индивидуален дизајн со препознатлив карактер

Schüco DCS SmartTouch

Schüco DCS SmartTouch може да се управува лесно и интуитивно преку екран осетлив на допир, или вашиот паметен телефон може да се користи за контрола на системот за домофон на вратата додека сте во движење кога сте поврзани на Интернет. Ова ви овозможува да пристапите до вашата камера и аудио систем во секое време и ефикасно да се заштитите од потенцијални провали. Користете ја апликацијата Schüco за да го поставите вашиот Schüco DCS SmartTouch во само неколку чекори. Овластените корисници потоа можат да го внесат бројот на нивниот дом и личниот ПИН-код.

  • Камера: Целосна 1080p HD резолуција со дијагонала на екранот 140 ° за идеален опсег на прегледност
  • Ноќен вид: Највисок квалитет на видео дури и во лоши услови на осветлување
  • Екран на допир: дисплеј 4,3 "за лесна употреба
  • Пристапете до вашиот влез со вашиот паметен телефон во движење
  • Компатибилен систем: Користете ја апликацијата Schüco DCS SmartTouch и на iOS и на Android уреди.
  • Достапна низ целиот свет: Апликацијата автоматски го прилагодува преносот на вашата влезна врата до вашата регионална мрежа за мобилни телефони, така што ќе имате најдобра можна комуникација со вашата влезна врата.
  • Schüco Cloud: Известувањата на вашиот паметен телефон испратени преку Schüco Cloud ве известуваат безбедно и погодно веднаш штом некој ќе ви заsвони на вратата.
  • Овластувања: Користете еден или разни ПИН-кодови за да одредите на кои луѓе им е дозволено да ја отворат влезната врата преку Schüco DCS SmartTouch и во кое време.
  • Пријавување: Следете кој го користи вашиот Schüco DCS SmartTouch, кој ви заѕвонил на вратата и кој внел код за пристап во секое време.
  • Најсовремена безбедност: Вашите податоци се заштитени со користење на хибриден протокол за шифрирање TLS, кој исто така се користи со банкарство преку Интернет.
Schüco Fingerprint Easy

Изгубените и украдените клучеви се минато – со Schüco Fingerprint Easy, може да ја отворите влезната врата со отпечаток од прст. Биометрискиот систем за пристап до отпечатоци за внатрешни и надворешни врати е исклучително едноставен и лесен за употреба и има елегантен, безвременски дизајн. Наклонетата форма на сензорот се погрижува поставувањето на прстите да биде интуитивно. Како понатамошна придобивка, внатрешните релејни контакти му овозможуваат на системот најдобра можна одбрана од саботажа.

Schüco BlueCon

Модулот за контрола на пристап Schüco BlueCon ви овозможува да ракувате со отворачот на вратата користејќи го вашиот паметен телефон. Заклучувањето на вратата е исклучително лесно да се контролира со едно притискање на копче преку апликација за паметен телефон. Користејќи ја функцијата за автоматско отклучување, вратата се отвора сама по себе дури и кога телефонот е во вашиот џеб, а врската помеѓу заклучувањето и телефонот се воспоставува за неколку секунди преку Bluetooth. Ова исто така нема негативно влијание врз естетиката на вашата влезна врата, бидејќи модулот BlueCon е сокриен и е скоро невидлив во профилот на вратата одвнатре, што исто така го штити од метеоролошки фактори, како што се дожд или невреме.

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе