Системи со подигање и лизгање

Совршена водоотпорност

Системи со подигање и лизгање

Создајте простории преплавени со светлина

Изненадувачки е колку е лесно да се ракува врата со подигање и лизгање. Кога е затворена, вратата е совршено водоотпорна, обезбедува одлична топлинска и звучна изолација, додека карактеристиката за отпор на провали ја обезбедува вашата лична безбедност. Вратите за подигање и лизгање мора да се отворат на едната страна или од средината. Можноста за три шини овозможува големи широчини на отворите и флексибилна употреба во стаклени конструкции со голем формат, како што се конзерваториумите.

Вратите за подигање и лизгање изработени од алуминиум и челик не само што се лесни за ракување, туку се надежни и во затворена положба. Благодарение на високото ниво на заптивање, нудат најдобра топлинска и звучна изолација и обезбедуваат дополнителна безбедност против провала.

Перфектна водоотпорност

Максимално штедење на енергија и комфор Најдобрата термална и звучна изолација
Комфор и истрајност Бецшумно на шини од не'рѓосувачки челик без корозија
Конструкција која штеди на простор Повеќе простор за поместување на мебел

Панорама лизгачки врати

Индивидуален дизајн со непогрешлив изглед

Schüco ASE 80.HI

Безбариерен праг, многу лесен за употреба и тенок профил – системот за лизгање и подигање и лизгање со висока изолација Schüco ASE 80.HI нуди елегантни решенија за дизајн за одржлива, кориснички ориентирана архитектура со ниво на пасивна градба.

 • Оптимизираните изолациони зони нудат подобрени вредности на топлинска изолација во сите конструктивни длабочини (ниво на пасивна куќа во системска длабочина 80 милиметри)
 • Сите верзии на системот (1, 2 и 3 шини) се засноваат на мултифункционални профили за оптимална употреба на заеднички делови
 • Можат да се користат окови за лизгање и подигнување и лизгање - можни се индивидуални опции за дизајн
 • Интегрирани модули SmartStop и SmartClose за зголемување на безбедноста при работа и удобноста на корисникот
Schüco ASE 60

Системот за лизгање и подигнување со лизгање Schüco ASE 60 се одликува со одлични вредности на топлинска изолација и претставува сеопфатно решение во однос на дизајнот и удобноста. Овозможува индивидуалните барања да бидат исполнети во елементи со големи размери.

 • Оптимизирани зони на изолација за подобрени вредности на топлинска изолација во сите длабочини на конструкцијата (вклучувајќи ниво на пасивна куќа - длабочина на конструкција 80 милиметри)
 • Сите верзии (1-, 2- и 3 шини) се засноваат на мултифункционални профили за оптимална употреба на заеднички делови
 • Може да се користи оков за лизгање и подигнување и лизгање - широк спектар на индивидуални опции за дизајн
 • Можен е праг на ниво на под
 • Интегрирани модули SmartStop и SmartClose за зголемена безбедност при работењето и поголема удобност
Schüco ASS 70 FD

Различни побарувања може да се имплементираат по избор со термички изолирани или неизолирани лизгачки системи. Опционален рамен праг овозможува пристап без бариери, на пример за изложбени салони.

 • Големи ширини на отворање со одлична лесна употреба, засновани на рамки од 1, 2 и 3 шини
 • Идеално за употреба како висококвалитетно системско решение во луксузни станбени конструкции
 • Uf вредности од 2,0 W / (m²K), при што се постигнуваат вредности на Uw <1,3 W / (m²K)
 • Опционално: Опремено со новата технологија за удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose за едноставно и безбедно мехатронско работење на оковот
Jansen Janisol Folding Wall

Ѕидот за преклопување Janisol се заснова на термички изолираниот систем Janisol и може да се користи флексибилно. Може да се користи како преграда за простории, како и за надворешно застаклување. Докажаниот систем – развиен за флексибилни отвори – може да се користи опционално при потреба за отворање нанадвор или навнатре. Елегантни челични профили и тесни лицеви широчини обезбедуваат цврсти, еластични и издржливи стабилни ѕидови на преклопување.

 • Стабилни, високо термички изолирани челични профили овозможуваат големи ширини на отворите
 • Тесните лицеви широчини на профилот обезбедуваат максимална транспарентност
 • Системи со 1 и 2 шини со 1, 2 или 4 крила
 • Профил на праг за честа употреба изработен од високо квалитетна пластика засилена со стаклени влакна
 • Може да се ракува рачно или со мотор

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе