Преклопни лизгачки системи- хармоники

Комбинација од стил и безбедност, елеганција и издржливост

Преклопни лизгачки системи- хармоники

Повеќе од чувство на сигурност

Преклопните врати на Schüco го балансираат стилот со сигурноста и елеганцијата со издржливоста. Нашиот рол-систем од нерѓосувачки челик со непречено функционирање ви овозможува без напор да ги отворате крилјата до 3 m и 100 kg тежина. Тие можат да бидат отворени навнатре или нанадвор, нудејќи исклучителна разноврсност, додека извонредната изолација со специјално изработени заптивки се погрижува вашиот дом да остане топол и пријатен. Големата пропорција стакло-рамка непречено го поврзува ентериерот со екстериерот, внесувајќи повеќе светлина во вашиот дом во текот на целата година.

Преклопните лизгачки врати од Schüco и Jansen овозможуваат стаклени ѕидови, кои се отворат скоро целосно и со тоа се вистинска заштеда на простор. Индивидуалните елементи можат брзо и лесно да се преклопат во тесни пакети. Филигранските алуминиумски или челични профили обезбедуваат тесни лицеви широчини и резултираат во цврсти, отпорни преклопни ѕидови. Преклопните лизгачки врати може да се користат флексибилно и може да се користат и како внатрешни разделувачи на простории и за надворешни затворања.

Комбинација на стил и сигурност, елеганција и храброст

Максимална сигурност Тесни лицеви широчини и скриена надворешна рамка
Комфор и истрајност Бесшумно движење на шини од нерѓосувачки челик
Максимална пространост Конструкција која штеди на простор

Преклопни лизгачки системи- хармоники

Стаклени ѕидови со речиси целосно отворање!

Schüco ASS 70 FD

За различни побарувања може да се имплементираат по избор со термички изолирани или неизолирани лизгачки системи. Опционалниот рамен праг овозможува пристап без бариери, на пример, до продажните салони.

 • Варијанта на отворање со агол од 90 °
 • Вклучувајќи рамен, термички изолиран праг на подот
 • Дополнителна опција за дизајн: магнетна брава со елегантен дизајн со соодветна рамна рачка на вратата
 • Интегриран профил за системска компензација на отклоните на таванот
 • Непречено, удобно ракување
 • Убедливо решение за комерцијални имоти и луксузни станбени конструкции
ASS 80 FD.HI

Преклопниот лизгачки систем ASS 80 FD.HI е единствен на пазарот. Ги исполнува тековните барања (статус 2014) со Uw-вредности <1,3 W / (m²K). Тесните лицеви широчини и широкиот спектар на видови, елементите што можат да се преклопат по избор десно, лево, внатре или надвор, го прават убедливо решение за луксузно домување и ресторани, хотелски објекти или изложбени салони.

Schüco ASS 80 FD.HI е исклучително лесен за ракување и често се користи главно поради оваа причина.

 • Во согласност со моменталните барања / вредностите на Uw <1,3 W / (m²K); Статус 2014 година
 • Тесни погледи и голема разновидност на видови - елементи што можат да се преклопат надесно, налево, внатре или надвор
 • Идеално за луксузна станбена градба, како и за ресторани, хотелски комплекси или изложбени салони (трговски имот)
 • Исклучително лесен за употреба
Janisol Преклопен ѕид

Преклопниот ѕид Janisol се заснова на термички изолираниот систем Janisol и може да се користи флексибилно. Може да се користи како преграда на простории, како и за надворешно застаклување. Докажаниот систем – развиен сега и за флексибилни отвори – може да се користи опционално за отворање навнатре или нанадвор. Елегантните челични профили и тесните лицеви широчини обезбедуваат цврсти, еластични и издржливи ѕидови на преклопување.

 • Преклопните појаси изработени од челик со заварени рамки резултираат во отпорни и трајно стабилни ѕидови на преклопување
 • Најтесните лицеви широчини на профилот обезбедуваат максимална транспарентност
 • Може да се користи или како надворешно застаклување или за преграда на простории
 • Од 2- до 6-крилни системи - лесно рачно ракување
 • Тивко работење
 • Висини на крилото до 3000 mm

Референции

Унгарија
Four Seasons Hotel Gresham Palace

Прочитај повеќе